Geir debuterte på maraton

Postet av Fredrikstad IF den 5. Jun 2023

Han har proklamert både titt og ofte at maraton skulle han aldri løpe. Men i helgen debuterte Geir Jørgensen (55) på den klassiske distansen i Stockholm med et svært anstendig resultat.

 

-Jeg syntes maraton ble altfor langt etter å ha løpt halvmaraton og Fredrikstadmarka rundt, men jeg ble inspirert av andre i trimmen som har løpt distansen i inn- og utland, sier Geir som har rundt ti års fartstid i FIF-trimmen.

Det er ikke mer enn et par, tre måneder siden han bestemte seg for å gå for maraton, og som de fleste vet, det er ikke spesielt lang tid til å forberede seg for en slik styrkeprøve.

 

-Nei, de erfarne i gruppe 5 sa jo det, men jeg tenkte at det jeg ville prøve nå slik at jeg slapp å trene for distansen hele sommeren, sier han og forteller at han hadde fem langturer fra 25-32 km i tillegg til de vanlige tre dagene i «femmeren» og noen egne turer som grunnlag.

 

Geir var overraskende rolig på startstreken og hadde lagt en plan for å komme under fire timer. Lenge så det ut til at han også skulle klare det. Han løp svært jevnt de første 30 kilometerne.

 

-Men etter å ha løpt over en stor bro ved 32 kilometer, kom krampen i det ene låret.  Like etter var det bom stopp, da måtte jeg gå i 200 meter. Så slapp det igjen, og jeg klarte å presse kilometertiden ned til der jeg hadde vært.  Men like etterpå fikk jeg krampe i det andre låret. Da ble det igjen litt spasering før jeg kom i gang igjen, men vesentlig saktere enn tidligere, forteller han.

Geir lurte en stund på om han ville klare å fullføre, men det gjorde han, på høyst anstendige 4 timer og 3 minutter.

 

-Det var helt konge å passere målstreken på det gamle olympiastadionet, da kom det en tåre i øyekroken, faktisk. Det var stort. Hadde ikke krampene kommet, tror jeg nok jeg hadde kommet godt under fire timer.

-Og det store spørsmålet, skal du gjøre det igjen?

-Det skal du ikke se bort fra, gliser snekkeren som allerede mandag morgen klatret i stigen med en kropp som ser ut til å ha klart brasene på en fin måte.

 

FØLELSESLADET: Geir innrømmer at det kom en liten tåre da han passerte målstreken på det gamle olympiastadionet.

 

KORT TID: Han hadde i overkant kort tid til å forberede seg til en slik styrkeprøve, men den 55-årige snekkeren klarte brasene på en fin måte.

 

KLAR IGJEN: -Du skal ikke se bort fra at jeg løper maraton igjen, gliser Geir.

 Av. Rino Rådahl


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.